Last Night

ASV, Francijas romantiska drāma “Last Night” (2010) 90min

Režisors – Massy  Tadjedin

Lomās – Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes

Scenāriju var izstāstīt vienā teikumā. Filma ir par precētu pāri un nakti, kad vīrs atrodas darba komandējumā, bet sieva negaidīti satiek savu iepriekšējo mīlestību. Un tomēr tas nebūtu filmas vērts, ja viss būtu tik vienkārši!

Visas filmas garumā tiek parādīta tikai viena nakts, tomēr tajā ir daudz apstākļu sakritību, pārsteidzīgu spriedumu un nopietnu pārdomu. Tas nemaz nešķiet lēnīgi vai pārspīlēti. Tieši otrādi – parāda, cik viss strauji var mainīties un riskēt apgriezt dzīvi kājām gaisā. Dzīvē tiek uzlikti dažādi pārbaudījumi. Vēl jo vairāk pāru attiecībās, kurās jāpārvar dažādi kārdinājumi, lai apliecinātu mums vēlreiz un vēlreiz, ka ejam pareizo ceļu un zinām, ko gribam. Tādi sagaida arī galvenos varoņus. Vīrs ilgi sevi šausta vai spert laulību sānsoli un vai maz to vēlas. Patiesībā šīs šaubas viņā radīja greizsirdības scēna ar laulāto, jo tieši pēc tam, viņš sāka lūkoties uz darba kolēģi citām acīm. Tajā pašā laikā viņa mīļotā satiek puisi ar kuru reiz bijusi kopā un lieliski saprotas. Mirkļa iespaidā šķiet, ka jūtas atkal uzbangojušas, tomēr viss notiek tā, kā tam jānotiek. Ja reiz viņu ceļi ir šķīrušies, tad tam ir bijis kāds iemesls. Nakts ir iespaidu un pārdomu pilna, bet vai kārdinājumi tiks pārvarēti!?

Man patika aktieru salikums. Galvenās lomas atveidotāja Keira Knightley ar savām tumšajām acīm un naivo smaidu, ko paspilgtina viņas kaulainais ķermenis. Filmā viņa pārspīlēti daudz un uzkrītoši nervozē, tomēr tas viņai tik ļoti piestāv un izdodas dabiski. Viņa tēlo ārštata rakstnieci, kas strādā turpat gaumīgi iekārtotajā dzīvoklī. Salīdzināju viņas žurnālu kaudzes ar savām un aizsapņojos par nākotnes mērķiem..tas padarīja filmu vēl personiski tuvāku. Eh, gribētos man tādu dzīvi – studio tipa dzīvokli, vīru un darbu, kas padodas..bet vai spētu izturēt tik bohēmisku dzīvesveidu!? Šaubos. Savukārt vīra lomā iejutās Avatar zvaigzne – Sam Worthington, kurš uzreiz šķita labāks dzīvesbiedrs par bijušā puiša, brīvdomātāja atveidotāju Guillaume Canet.

Man filma tiešām patika, bija par ko padomāt 🙂 Kas vēl svarīgāk – nevarēju izšķirties, kāds būs iznākums!

Līdzīga tipa filmas – P.S. I love you(2007); The Reader(2008); Dear, John(2010); A lot like love(2005); Vicky Cristina Barcelona(2008)


Komentēt