Kā melnā svītra kļuva platāka un melnāka..

balerinaReiz, vēl skolas gadiem zibot gar acīm, dzirdēju kādu nobriedušu cilvēku sakām – “dzīve sastāv no labām un sliktām dienām, no panākumiem un problēmām, jeb to visu var salīdzināt ar svītrām, kuras ar gadiem paliek vien platākas un platākas kā melnās, tā baltās..”

Toreiz ar koķetu smieklu noteicu, ka tas mani neuztrauc, jo ar vieglumu spēju uztvert gan pozitīvos dzīves notikumus, gan arī negatīvos. Un kas tur tāds? Pozitīvie ir paši par sevi, bet no negatīvajiem var mācīties un augt.

Grūti gan saprast, ar ko es toreiz īsti koķetēju, bet tagad gan smiekli nenāk. Izrādās, ka līdz ar briedumu, grūtības kļuvis aizvien grūtāk pieņemt, jo stūrgalvīgi gribas sist kāju grīdā kā mazai meitenei – kāpēc man tā!? Un pat smiekli un prieki tik viegli vairs nedodas rokās, jo šķiet, ka aiz katra stūra glūn “atbildība”.

Es piedzīvoju to brīdi, kad šķita, ka melnā svītra kļūst  aizvien platāka un melnāka..tāds iekšējs drūmums un nesapratne, kāpēc ar mani tā un ne tā kā gribētos. Izrādījās, ka manam raksturam un principiem nācās no jauna mācīties vieglumu un pozitīvismu, kas skolas gados bija pārpārēm, bet, gadiem ejot, aizlaidies. Bija no jauna jāmācās, lai tiktu nākamajā līmenī – lai pārstātu domāt “kāpēc”, un sāktu uzreiz ķerties pie risinājuma. Nenoliedzami, dzīvē ir brīži, kad risinājums šķiet pat ar visu spēku neaizsniedzams, tomēr, turoties ar visām četrām pie moža gara, tas uzrodas pats par sevi.

Šķiet, ka visgrūtākais bija izkāpt no svītras ārā, jo notikumi kā akaču purvā vilka atpakaļ un atpakaļ. Šķiet, ka tam bija nepieciešams vēl lielāks spēks, nekā pašu grūtību pārvarēšanai. Un tā lēnām un pamazītiņām – kāds kaut ko iesaka, šo to var izlasīt, vēl kāds runā un māca.. tā tas viss savācās vienā spēka kamolā, kura trauslo diedziņu var izmantot, lai no vienas svītras tiktu ārā un ar balerīnas vieglumu pārietu uz nākamo- balto.

Tas nav viegli..nebūt nē! Un lai iet ieskrieties banālie teksti un klišejas, bet tikai tad, kad pats uzdosi savam garam “pa pakaļu”, tas celsies un soļos pāri uz nākamo līmeni. Tieši tad viss izdosies! Mēs visu dzīvi mācamies un mēģinām, lai augtu un attīstītos! Viss..tagad dari! Veiksmi!

3 thoughts on “Kā melnā svītra kļuva platāka un melnāka..

Komentēt