Dzelzs vilkam 20

Pagājušo piektdien, 15. aprīlī biju uz Dzelzs vilka 20. dzimšanas dienas ieskaņas koncertu Studentu klubā. Koncerts, kā koncerts – labākā Dzelzs vilka daiļrade, ja esi kādā bijis. Šī nebija tā jubilejas reize, kurā ir gatavots īpašs šovs vai kaut ko iespējams nokavēt – tas, es ceru, vēl tikai priekšā. Gribētos ticēt, ka puiši (cik nu puiši, cik nu vīri) uz tik nozīmīgu ciparu sarīkos lielākas dzīres!

Iemesls taču ir un arī fanu pulks caur gadu gadiem kļuvis tikai raibāks. Kāds noglabājis dziesmas jaunības dienu atmiņai, cits klausās vēl šodien un tie jaunie..uh, paaudze mainījusies, taču grupas koncertdarbība ir dzīvāka par dzīvu! Šķiet, ka “Vienas nakts meitene” bija dziesma ar kuru sākās mana interese. Lai nu kā tas lika man aizdomāties par skaitu, cik koncertos esmu bijusi. Neskaitot Prāta vētru un Gustavo, šī ir top trīs grupa, kuras koncertos esmu pabijusi diezgan daudz reižu. Savas padsmit būs! Par to, protams, jāpateicas, grupai, kura ne brīdi nav iemigusi radošās pārdomās, bet tieši pretēji – nepārtraukti devusi tās novērtēt saviem klausītājiem. Viņi piedalījušies tik daudzos festivālos, projektos, pasākumos un personīgajos koncertos, ka to apmeklēšana nav sagādājusi nekādas grūtības. Pat TV raidījumos un  muzikālo pavadījumu veidošanā teātriem. Šī ir grupa, kas ir reāli sasniedzama, nevis kuru nākas gaidīt reizi gadā vai retāk, likties uz otru Latvijas galu vai ārzemēm. Ne, ne, ne..Dzelzs vilks ir īsti savējie, kuri jau 20 gadus spēlē latviskā roka garā.

Pirmajos gabalos jūtams lielāks smagums, taču pēdējo gadu hiti pat iekaro radio topu virsotnes vai izskan folkloriskās/teatrālās noskaņās. Grupas nosaukums var radīt maldīgu iespaidu, jo patiesībā viņus klausās un zina gan veci, gan jauni, gan tie kuriem šis nav iecienītākais mūzikas žanrs.

Ieskatoties grupas mājas lapā, matemātika pavisam vienkārša – kopumā izdoti 11 albumi. Turklāt no 2003. gada ik gadu pa vienam! Kura grupa Latvijā vēl ir tik ražīga!?

Viņiem ir sava īpatnējā dziesmu maniere, kas piedevām neprasa izskaistinātus koncertus vai garas runas ar klausītājiem – viņi ir vienkārši (bet ne parasti) un par to viņus mīl klausīties 🙂

1991. gada 23. aprīlis –  grupas dzimšanas diena
Spēlē- Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis, Kārlis Alviķis (no 2007.g.)
http://www.dzelzsvilks.lv

Jura Kaukuļa un arī mana mīļākā Dzelzs vilka dziesma –

Komentēt